Datum:

24.12.2012. 10:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 14814 pregleda

Dugačak je put Dacia prošla u posljednjih 13 godina otkad je Renault preuzeo kormilo.

Čak i s padom prodaje uzrokovanim globalnom recesijom i odnedavno merama štednje, Dacia danas beleži 15 puta veću prodaju automobila nego pre samo 10-ak godina. Ovaj uspeh nije došao preko noći ili nezasluženo.

Rumuni danas rade pouzdane automobile s proverenom tehnologijom i zadovoljavajućim odnosom uloženog i dobijenog, a od zadatih smernica ne odstupaju ni novopredstavljeni Dacia Sandero i Sandero Stepway koje je pre nekoliko dana ekipa sa Tportala imala priliku isprobati na relaciji Zagreb – Varaždin.

Dvojac je građen na istoj platformi, a razlikuju se u dimenzijama (Stepway izgleda robusnije, 3 cm je duži i 10 cm viši) i nivou opreme te u ponudi pogonskih motora.

Već osnovna oprema kod oba automobila uključuje elektronski program stabilnosti (ESP), četiri zračna jastuka i ručni klima uređaj, dok je uz nadoplatu moguće dobiti multimedijalno kontrolni sistem MediaNav, tempomat s ograničenjem brzine, senzore za lakše parkiranje itd.

Osnovni Sandero pogoni poznati nam 1.4-litarski benzinac sa 75 KS koji je uz doplatu dostupan s plinskom instalacijom, dok je najprestižniji model u ponudi sa 1.5-litarskim dizelašem sa 90 KS.

Sandero Stepway neće biti dostupan s plinskom instalacijom, već će osnovni model pogoniti novi 0.9-litarski benzinski trocilindraš sa 90 KS.

Oba automobila već su krenula u prodaju, a domaći zastupnik ne navodi koliko primeraka planira prodati do kraja iduće godine.

Izvor: Tportal, Foto: Autoexpress

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)