Datum:

11.10.2011. 19:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5646 pregleda

Steve Jobs je napustio ovaj svet, ali inovacije koje je razvio na polju informacionih tehnologija, doprinele su da automobili posle njega više ne budu isti.

Od svog pojavljivanja, iPod i iPhone postali su važan deo imidža svojih korisnika, dok kod nas ti uređaji i dalje predstavljaju statusne simbole. Ipak, lepo dizajnirane spravice gubile bi svoju funkciju kada biste seli za upravljač automobila.

Ideja koja je pogurala stvari napred bila je jednostavna – i genijalna. Trebalo je učiniti ove uređaje upotrebljivim u vožnji.

Zar ne bi bilo zgodno da, dok ste u automobilu, možete da proverite svoju elektronsku poštu, čekirate facebook ili dođete do informacije sa interneta? Zašto ne biste nastavili da slušate pesmu koja se vrtela na vašem iPodu u momentu dok ste ulazili u kola?

Odgovori na ova pitanja doveli su do toga da i vaši uređaji i automobili postanu funkcionalniji.

Najbolji primer je novi BMW-a serije 1 kod koga možete povezati iPod i iPhone tako sa su vam sve njihove funkcije dostupne preko ugrađenog ekrana osetljivog na dodir.

Novi BMW serije 1: iPod plugin

Nova Toyota Yaris nudi u opciji sličan sistem koji se zove Touch&Go pomoću koga možete preko 3G konekcije da pristupite Google Maps i koristiti njihovu bazu podataka kao i Google pretragu.

Novi Yaris: Touch&Go sistem

Touch&Go ima funkciju koja vam omogućuje i da čitate i odgovarate na SMS poruke preko interfejsa na automobilu. Uređaj je lagan za upotrebu tokom vožnje i jednostavan za povezivanje sa mobilnim telefonom.

Chevrolet Volt

Steve Jobs je iza sebe ostavio nasleđe koje prevazilazi domen tehnologije proizvoda koje je Apple plasirao na tržište. Njihov dizajn utiče i na izgled enterijera savremenih automobila, što se može videti u modelu Chevrolet Volt. Za oblikovanje centralne konzole u ovom vozilu dizajnerima je kao inspiracija poslužio iPod.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)