Datum:

11.07.2017. 10:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

“Fordov” jednolitarski EcoBoost benzinski motor proglašen je “međunarodnim motorom godine 2017” (International Engine of the Year) u kategoriji “Najbolji motor ispod jednog litra” – šesti put zaredom!

Štedljiv u potrošnji, kompaktan i snažan motor osvojio je deset međunarodnih nagrada za motor godine od predstavljanja 2012. godine i pokreće svako peto “Fordovo” vozilo prodato u Evropi.

“Ford” će od početka 2018. ponuditi jednolitarski “ekobust” sa inovativnom tehnologijom isključivanja cilindra za dalje smanjenje emisije ugljen-dioksida (CO2) i poboljšanu ekonomičnost u potrošnji goriva.

Članovi žirija su pohvalili kombinaciju performansi, efikasnosti u potrošnji goriva i tehnologiju. Jednolitarski EcoBoost je do sada osvojio 10 nagrada “Međunarodni motor godine”, uključujući rekord – tri puta je proglašen ukupnim pobednikom, kao i “Najboljim novajlijom”.

– Naš jednolitarski EcoBoost motor je promenio poredak u “igri”, postavljajući novi reper za kompaktne motore sa štedljivom potrošnjom – svojim sofisticiranim turbo punjenjem, direktnim ubrizgavanjem goriva i dvostruko nezavisnim, varijabilnim vremenom rada bregastih vratila – kaže Džo Bakaj, potpredsednik za razvoj proizvoda u “Fordu Evropa”. – Sa čak 10 nagrada za međunarodni motor godine pod našom lentom, i dalje pronalazimo načine da podignemo granice inženjeringa pogonskih grupa i pružimo još veću korist našim kupcima od ovog priznatog malog motora.

Štedljiv trocilindarski 1-litarski EcoBoost motor poneo je titulu “Najbolji motor ispod jednog litra”, koju je dodelio panel od 58 specijalizovanih automobilskih novinara iz 31 države. Prvo predstavljen u “ford fokusu” 2012. godine, inovativni motor je nastavio da dominira u svom segmentu, suočen sa rastućom konkurencijom u kategoriji koja je popularna kod kupaca automobila i važna za automobilske proizvođače. Ove godine u konkurenciji je bilo 35 motora radne zapremine ispod jednog litra, što je devet više nego u godini kada je debitovao jednolitarski EcoBoost.

Svako peto vozilo

“Fordovim” jednolitarskim EcoBoost motorom, koji je u ponudi sa snagom od 100, 125 i 140 KS, sada se oprema svako peto novo “Fordovo” vozilo prodato u Evropi, uključujući dve od pet verzija “fijesti”. Fordovi EcoBoost benzinski motori radne zapremine do 3,5 litara pružaju snagu i ekonomičnu potrošnju goriva “Fordovim” vozilima širom sveta – od kompaktne, potpuno nove “ford fijeste”, preko “transit kombija”, pikap kamioneta, do “ford performans” modela, uključujući “fokus RS” i “ford GT superkar”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)