Datum:

10.05.2015. 17:39

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2810 pregleda

Beograd je dobio novi vid prevoza koji već postoji u mnogim evropskim gradovima. U pitanju je iznajmljivanje automobila na kraće vreme, a vozilo se preuzima i ostavlja posle vožnje na za to predviđenim parking mestima koja se nalaze na određenim lokacijama u gradu.

Sistem “car sharing” uspešno funkcioniše u mnogim evropskim zemljama i gradovima a pogodan je za one koji ne žele, ili nemaju uslova da poseduju lični automobil, ali imaju potrebu da ga povremeno koriste.

Prvi servis za deljenje automobila kod nas, Car4Use, zvanično je počeo sa radom u ponedeljak, 4. maja.

Početna flota sastoji se od 30 novih automobila, marke FIAT 500 i FIAT Panda.

Kako kažu u kompaniji Car4Use, ovi modeli su izabrani jer malo troše i lako se parkiraju, što ih čini idealnim za gradsku vožnju.

Automobili mogu da se koriste minimum pola sata, a vremensko ograničenje ne postoji. Jedan sat korišćenja vozila košta 1440 dinara.

U cenu su uračunati i gorivo i osiguranje, a članarina u Car4Use klubu je potpuno besplatna.

Car4Use je obezbedio 19 lokacija za preuzimanje vozila, sa idejom da se pokriju svi delovi grada. Automobili se mogu preuzeti na Novom Beogradu, Vračaru, Senjaku, Konjarniku, u centru grada, u Zemunu….

Što se tiče vraćanja automobila, korisnici imaju mogućnost da automobile nakon upotrebe ostave i ispred svoje kuće, posla ili na nekom drugom mestu koje njima odgovara. Uslov je da vozila ne budu ostavljena u gradskim zonama u kojima se naplaćuje parking, kao i na privatnim parkinzima.

U kompaniji Car4Use kažu da će spisak lokacija za preuzimanje vozila uskoro proširiti, a korisnici će o tome biti blagovremeno obavešteni.

433539716554ca20e5f9dd184746727_640x60985

“Za sada smo zadovoljni interesovanjem Beograđana za ‘car sharing’ servis. S obzirom da je ovakav vid prevoza našim ljudima nepoznat, potrebno je vreme kako bi shvatili sve njegove prednosti”, rekli su u ovoj firmi.

“Prvi članovi koji su već potpisali ugovor uglavnom su poslovni ljudi kojima ‘car sharing’ predstavlja uštedu u vremenu, ali i u novcu. Ima i mladih korisnika, koji ističu da im je sistem omogućio da dobiju svoj automobil, što nam predstavlja veliko zadovoljstvo”, objašnjavaju u kompaniji Car4Use.

Da biste postali korisnik Car4Use, potrebno je da imate minimum 21 godinu i najmanje dve godine vozačkog iskustva.

Svi zainteresovani, mogu da se registruju preko sajta ove kompanije. Nakon registracije, biće pozvani u poslovnicu, kako bi potpisali ugovor o korišćenju.

“To je prvi i jedini put kada članovi dolaze kod nas, a posle toga sistem funkcioniše putem mobilne aplikacije Car4Use koja se može preuzeti na Google Play-u. Putem aplikacije se rezerviše ali i otključava i zaključava automobil”, kažu u Car4Use.

Foto: Nebojša Nišavić, Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)