Datum:

11.11.2012. 12:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3855 pregleda

Toyotina istorija proizvodnje u Ujedinjenom kraljevstvu bogatija je za još jedan važan događaj – zvanični početak proizvodnje novog Aurisa u fabrici u Burnastonu.

Odluku da se novi Auris hečbek i Touring Sports karavan prave u Britaniji, Toyota je podržala investicijama od oko 185 miliona GBP (ili približno 230 miliona EUR). Od toga je oko 85 miliona GBP (ili 105 miliona EUR) uloženo u lanac dostave. Time je ukupna investicija Toyote u Ujedinjenom kraljevstvu premašila 2.1 milijardu GBP (ili 2.6 milijardi EUR), od kada je počela sa radom u ovoj zemlji 1992. godine.

Ovaj projekat takođe povećava zaposlenost i već je 800 radnika privremeno zaposleno u TMUK. Što je od velikog značaja, svima je ponuđeno da budu šegrti u Toyotinom proizvodnom postrojenju.

Novi Auris i Auris Touring Sports se prave u Burnastonu, zajedno sa Avensisom i Avensis karavanom. To su najnoviji modeli koji se proizvode na ovom mestu, gde je od 1992. proizvedeno više od 3.25 miliona automobila. Većina vozila napravljenih u TMUK su izvezena u Evropu, kao što će biti slučaj i sa novim Aurisom.

Benzinska, dizel i hibridna verzija Aurisa i Auris Touring Sportsa će biti proizvedena u fabrici koja je stekla reputaciju kao prva automobilska fabrika u Evropi koja proizvodi popularno hibridno vozilo – Auris Hybrid, čija je proizvodnja počela 2010.

Neki od motora koji se koriste u novom Aurisu, pa i 1.8 litarski agregat za hibridni model, dolaze iz Disajda, gde je proizvedeno više od tri miliona motora od kada je fabrika otvorena.

Kao jedna od Toyotinih ekoloških fabrika, Burnaston primenjuje efikasne mere zaštite životne sredine, koje značajno smanjuju emisije, otpad i korišćenje energije.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)