Datum:

25.08.2017. 10:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Folksvagen planira da započne proizvodnju električnog kombija, koji predstavlja modernu verziju popularnog kamperskog modela T2.

Poslednji klasični Folksvagen kombi, ili Folksvagen T2, proizveden je u Brazilu 2013. godine, nakon čega su bezbednosni standardi onemogućili dalju adaptaciju ovog vozila, prenosi BBC.

Probna verzija moderne varijante pojavila se u januaru ove godine, posle mnogo molbi da se model ponovo lansira, rekli su iz Folksvagena.

Novi model će se na ulicama pojaviti 2022. godine, ali za sada nema planova i za “kampersku”  verziju, sa potrebnim adaptacijama.

Iz kompanije su rekli da će ovaj kombi imati električni motor, a biće u ponudi kupcima u Severnoj Americi, Evropi i Kini. U planu je i model “teretnjak”.

Folksvagenov kombi ili “Bulli”, kako je u Nemačkoj poznat ovaj model, prvi put se pojavio 1950. godine. Iako je prvobitno zamišljen kao vozilo za razne namene, danas najčešće predstavlja asocijaciju na hipi pokret i kampovanje.

Inače, na početku, kombi nije izgledao onako kako ga se sećamo iz filmova o hipicima, ili kako smo ih viđali na ulicama. Model je doživeo ovu popularnu transformaciju nakon što je jedan britanski oficir zatražio od inženjerske firme “Vestfalija-Verk” da pretvori njegov kombi u dom. Tada je napravljena  prva, kako su to tada nazvali, kamp kutija. 

Vrata novog električnog “mikrobusa” otvaraće se samo jednim pokretom ruke, a električni motori će biti na oba kraja vozila, maksimizirajući tako prostor za putnike.

Ovi kombiji, originalno, nisu imali mnoge “dodatke”, ali je u jednom vremenskom periodu postalo  uobičajeno da se njihovi vlasnici potrude da ga sami adaptiraju ili ulože novac u ono što žele, pa su se u njima mogle naći mini kuhinje, sedišta “pretvorena” u krevete… Ne može se isključiti da se slično neće desiti i sa ovom, novom generacijom.

Foto: AFP/Alberto Pizzoli, Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)