Datum:

05.04.2011. 13:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3908 pregleda

Fanovi Ferrari-ja mogu da odahnu, jer su se pojavile nove i dugoočekivane informacije o njihovom omiljenom brendu, odnosno zameniku jednog od čuvenih modela ovog italijanskog proizvođača. Naime, najavljeno je da će naslednik 599 modela imati motor od 12 cilindara i čak preko 700 konjskih snaga!

I dok će novi 4×4 sistem koji se pokazao kao odličan kod novog Ferrari-ja FF biti kompatibilan i sa ovim automobilom, informacije nedvosmisleno ukazuju da će biti zadržana konfiguracija pogona na zadnjoj osovini. Potencijal za upotrebu 4×4 sistema svakako postoji, ali ne i na Ferrarijevim ultimativnim sportskim mašinama, kao ni na naslednicima čuvenih modela. Ovi zaključci su izvučeni iz neformalne konverzacije sa raznim velikim zverkama iz Ferrari-ja, uključujući šefa koncept-inžinjeringa Franka Cimatija i fabričkog test vozača Rafaela De Simona.

Rafael je nagovestio da će zamena za 599 biti upadljiva zbog tehnologije smanjenja težine, ali ne možemo očekivati ništa radikalno poput široke upotrebe karbonskih vlakana u izradi ključnih delova automobila. ”Istorija aluminijuma još uvek nije završena”, rekao je, dok je održavanje strukture koja je u potpunosti od karbonskih vlakana još uvek izuzetno neekonomično za izradu više od dva ili tri automobila dnevno.

Nema nikakvih nagoveštaja o datumu pojavljivanja zamene za 599, ali proizvodnja odlazećeg automobila je već obustavljena, zbog toga što se u fabrici aktuelno radi na razvoju SA Asperta u ograničenom izdanju, a zamena će se odigrati 2012. godine. Iste godine možemo očekivati i novi Ferrari-jev hiperautomobil sa kodnom oznakom F70. Insajderi tvde da je F70 trenutno u razvoju i da će biti spreman za proboj na tržište 2012. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)