Datum:

22.05.2011. 14:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 5700 pregleda

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kaže da nema razloga da kao neki drugi političari krije koji automobil vozi, jer četvorotočkaše kupuje od novca koji je zaradio preko svoje firme. On, za „Novosti“, otkriva i koji automobil mu je bio prvi, zbog čega danas seda samo u džip, i da li se „vadi“ kada ga zaustavi saobraćajna policija.

Iz kog puta ste položili vozački ispit i koji je bio vaš prvi automobil?

– Vožnju sam položio iz prve, a testove iz drugog puta. Ubrzo posle toga sam samostalno, bez pomoći porodice, kupio prvi automobil – i to „fiću“. Imao sam 18 i po godina.

Šta vozite danas?

– Od 1991. godine vozim isključivo džipove jer su najsigurniji, a ja sam non-stop na putu, pa ne daj bože da se dogodi neka nesreća. Imao sam i „linkoln“ i „čiroki“, a danas me služi „Mercedesov“ džip, 2007. godište. Malo troši, lako se održava, i mislim da ga neću menjati. Ma, sa njim ću i u kampanju.

Kakvi ste u saobraćaju? Da li se solidarišete sa vozačima, pa, na primer, signalizirate kada vidite policiju?

– Eh sada, kažem li „da“ – reći će, Palma potpomaže prekršaje, a ako odgovorim „ne“ – kazaće kakav je taj Palma čovek. Ali, sa druge strane, kada me prepoznaju u kolima, i to ne samo u Jagodini, vozači mi sviraju, pozdravljaju me, zaustavljaju. Govore: „Ajde Palma da se slikamo…“

Kako reaguje saobraćajna policija kada vas zaustavi? Vadite li se na to što ste političar?

– Da se razumemo, ja se pred policijom ne mangupiram. Poštujem zakon. Jednom sam na putu za Čačak prekoračio dozvoljenu brzinu. Policija nas je zaustavila i, molim lepo, platio sam šta sam zgrešio. Mislim da je to bio i jedini put da mi je pisana kazna za saobraćajni prekršaj.

Za 100 „konja“ 13 bikova

Koji je prvi automobil koji je stigao u vašu porodicu?

– Kada sam bio četvrti razred osnovne škole, otac i ja prodamo 13 bikova, i odmah posle odemo u Beograd na Sajam automobila. Uđemo, i auto koji nas osvoji na prvu bude nova ruska „volga“. Uh, kakva je to lepotica bila. Pored „mercedesa“, najlepši automobil na salonu.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)