Datum:

03.09.2020. 21:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija “Tesla” izbacila je najnoviju softversku nadogradnju koja unapredjuje automatsku vožnju.

Kamera na ovom vozilu može da otkrije znak ograničenja brzine, pa će se on prikazati na komandnoj tabli, a tu je i senzor prepoznavanja semafora, znaka stop i tako dalje, što će pomoći vozačima tokom vožnje.

Ono što je važno napomenuti, jeste to da će vozač dobijati obaveštenja, ali će sam donositi odluke o pokretanju i zaustavljanju automobila. Na beogradskim ulicama smo doživljavali “spavanje” na zelenom svetlu, prolaske kroz crveno iz nepažnje i slično, pa bi ovaj sistem u tim situacijama bio izuzetno koristan.

Kompanija Tesla je u aprilu izbacila softversku nadogradnju u beta verziji koja novijim modelima omogućava prepoznavanje saobraćajnih znakova i semafora.

Funkcija “Traffic Light and Stop Sign Control” je dostupna Teslinim vozilima s “potpuno samovozećom” verzijom automobila, a kada je aktivirana, ona usporava automobil i zaustavlja ga kod znaka “stop” ili u slučaju crvenog svetla na semaforu.

Direktor kompanije Tesla Ilon Mask je najavio ovu funkciju još 2018. godine rekavši da će automobili moći da izlazit iz garaže i parkirati se bez asistencije vozača.

(Foto: Getty Images)

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)