Datum:

20.12.2012. 10:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4197 pregleda

Izgleda da su se neki od nas previše zaneli pripremajući svoj automobil za vožnju po snegu. Vlasnik savremenog FIAT-a 500 sa fotografije zaboravio je da, uprkos retro dizajnu, ovaj automobil ima drugačiji pogon u odnosu na original koji se proizvodio polovinom dvadesetog veka.

Da se navike stečene u prošlosti teško menjaju, svedoči ova fotografija, koja je sudeći prema registarskoj tablici načinjena u Italji.

Svi znamo, ili bi bar tako trebalo da bude, da se lanci za sneg montiraju na pogonske točkove. FIAT 500, poput većine savremenih evropskih automobila ima prednji pogon, pa bi bilo logično da mu se i lanci nalaze na prednjim točkovima.

Ipak, u ovom slučaju stara navika prevagnula je nad logikom. Naime, svako ko je u Italiji nekada vozio originalni FIAT 500, ili kod nas starog “fiću”, naučio je da lance zimi treba stavljati na zadnje točkove, jer je kod ovih modela pogon na zadnjoj osovini.

Vlasniku ovog FIAT-a 500, ili onom ko je lance instalirao, promakla je činjenica da uprkos retro dizajnu nova vremena donose i nova tehnološka rešenja.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)