Datum:

28.12.2017. 13:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Golf je jedan od najvažnijih Volkswagenovih modela, a evo šta će nova generacija ovog hečbeka doneti 2019. godine, kad se očekuje.

Novi Golf će imati agresivniji dizajn i neznatno izmenjene dimenzije, kao i drugačije farove i poboljšanu aerodinamiku radi veće efikasnosti, odnosno štednje goriva. 

U njegovoj osnovi naći će se MQB platforma, što znači da će imati oko 50 kg manje u odnosu na prethodnika. Osim smanjenja težine, očekuje se da će novi Golf imati novi EA 211 evo motor koji omogućava odlične performanse i malu potrošnju, zahvaljujući turbopunjaču sa varijabilnom geometrijom i upotrebom Milerovog ciklusa sa sagorevanjem.

Detalja o ovom vozilu za sada nema, a možemo očekivati hibridne, „čistije” dizelske i benzinske verzije sa filterima. Od e-Golfa se za sada odustalo, ali možemo očekivati varijantu koju će pokretati prirodni gas.

Osim što će postati više eco-friendly, Golf za 2019. godinu će imati high-tech opcije kao što su adaptivni tempomat i head-up displej, kao i unapređeni zabavno-informativni sistem, uz mnoštvo asistencija vozaču.

1 komentar
  1. Eki

    Donosi novu platformu za Audi, SEAT i Škodu.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)