Datum:

23.07.2011. 2:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 7282 pregleda

Shelby SuperCars, tvorac Ultimate Aero TT modela koji je pre nekoliko godina na kratko preuzeo titulu Bugatti Veyronu za najbrži proizvodni automobil na svetu, predstavlja novi automobil – Tuataru. Iza ovog modela stoji čuveni dizajner Džejson Kastriota. Svoje nesvakidašnje ima Tuatara duguje egzotičnom gušteru sa Novog Zelanda koji ”ima DNK koja, u odnosu na druga živa bila, najduže evoluira”.

Pored neobičnog imena, SSC Tuataru pokreće 7.0-litarski bi-turbo motor sa 1.350 KS, uparen sa sedmostepenim sekvencijalnim menjačem sa trostrukim kvačilom koji snagu preusmerava ka zadnjoj osovini. Automobil je uglavnom napravljen od karbonskih vlakana sa aluminijumskim zonama za apsorbovanje energije sudara. Naplatci su, takođe u svrhe smanjenja mase, od karbonskih vlakana.

Još uvek nije poznata maksimalna brzina Tuatare, ali se pretpostavlja da će biti veća od 415 km/h, koliku razvija Veyron SS.

1 komentar
  1. Marko

    Bugati veyron super sport razvija 431.072 KM/h, nadjite6 bolji izvor iinformacija

    Najbrži serijski automobil na svijetu postiže brzinu od 431 km/h!

    Koliko zapravo Veyron Super Sport može potegnuti provjerili su Bugattijevi inženjeri na poligonu Ehra-Lessien, koji se nalazi u blizini VW-ovog sjedišta u Wolfsburgu. Na oduševljenje svih pristunih, uključujući njemački TÜV (Technical Inspection Agency) te predstavnike Guinnessove knige rekorda, crno-narančasta neman postigla je prosječnu brzinu od 431,072 km/h, navodi se u službenom izvješću.

    ovo je zvanicni izvjestaj

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)