Datum:

15.02.2016. 13:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 4393 pregleda

SsangYong namerava da narednog meseca u Ženevi predstavi svoj SIV-2 koncept, koji je prikaz proizvodne verzije SUV-a većeg od Tivoli modela.

Ovaj koncept nije u potpunosti nov; zapravo, reč je o SIV-1 verziji koja je sada evoluirala. SUV-1 je predstavljen pre oko tri godine, takođe u Ženevi. Proizvodna verzija ovog koncepta biće otprilike iste veličine kao Nissan Qashqai i imaće petoro sedišta. Na njoj će biti primenjen dizajnerski jezik “Robust, Specialty, Premium” i biće ključni model u SsangYongovoj liniji.

S obzirom na to da je u pitanju koncept, ne bi bilo iznenađujuće da SIV-2 ima alternativni pogon, sačinjen od turbopunjenog 1.5-litarskog benzinskog i električnog motora, sa litijum-jonskom baterijom. Ovaj proizvođač kaže da će model imati hibridni pogon koji obezbeđuje tihu i štedljivu vožnju, kao i smanjene emisije CO2.

Ovaj automobil ima brojne koristi od lagane konstrukcije i niskog centra gravitacije, ali SsangYong nije otkrio nikakve dodatne detalje. Oni kažu da će šasija i vešanje SIV-2 koncepta biti prilagođene različitim vrstama pogona, uključujući hibride i električna vozila.

Salon automobila u Ženevi počinje već u prvim danima marta, a na njemu će SIV-2 koncept biti predstavljen, pa će tada biti poznato više detalja. Proizvodna verzija ovog SUV-a bi u prodaju trebalo da uđe 2018. godine.

wcf-ssangyong-siv-2-concept-teaser-ssangyong-siv-2-concept-teaser

wcf-ssangyong-siv-2-concept-teaser-ssangyong-siv-2-concept-teaser (1)

wcf-ssangyong-siv-2-concept-teaser-ssangyong-siv-2-concept-teaser (2)

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)