Datum:

20.08.2016. 21:56

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Tim stručnjaka domaće kompanije Aqos Technologies, razvija solarno-električni automobil sa željom da promeni izgled automobilskog tržišta današnjice.

Jedan od glavnih problema s kojima se svetski stručnjaci suočavaju prilikom izrade solarnih automobila jeste da pomire estetski, funkcionalni i tehnološki aspekt. Upravo to je cilj eksperata iz Aqos-a i shodno tome, u saradnji sa dr Ivanom Validžić, razvijena je solarna folija čije karakteristike su ostavile prostora za dizajniranje solarno-konvencionalnog vozila, čija estetika neće biti kompromitovana solarnom ćelijom.

Štaviše, teksturu i izgled ćelija će iskoristiti kao autohtoni likovni motiv koji treba da da novi vizuelni, prepoznatljiv karakter vozilu, mogućnost realne upotrebe i tržišne eksploatacije.

Aqos Technologies je osnovan u Beogradu kao kompanija koja će biti uključena u međunarodno tržište visokotehnoloških proizvoda. Kompanija je rezultat rada grupe nezavisnih iskusnih profesionalaca iz različitih oblasti: projektovanja, inženjeringa, tehnologije, arhitekture. Glavna preokupacija kompanije je istraživanje u svim aspektima auto-industrije, dizajn inovativnih delova automobila i dizajn (proizvodnja) ograničene serije visokoperformantnih sportskih automobila.

a solar Aqos-Models-(2)

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)