Datum:

21.03.2016. 10:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Američki magazin “Consumer Reports”, koji već decenijama testira i upoređuje proizvode na tržištu SAD, objavio je najnoviju listu 10 najgorih modela u toj zemlji. Automobili su svrstani prema klasama, a u segmentu kompaktnih vozila neslavna titula pripala je FIAT-u 500L.

Pored toga što je dobio najnižu ocenu među testiranim kompaktnim modelima na američkom tržištu, FIAT 500L je zabeležio i najgori skor (31 od 100) od 10 pomenutih vozila koja se nalaze na začelju u svojim klasama.

“Consumer Reports” ocenjuje automobile na osnovu četiri kriterijuma – testiranja u vožnji, pouzdanosti, zadovoljstva vlasnika i bezbednosti. Prema njihovoj analizi, FIAT 500L je najnepouzdaniji automobil među modelima koji se tranutno mogu naći u američkim prodajnim salonima. Za njega kažu i da je previše tvrd u vožnji, te da je vozačeva pozicija čudno postavljena.

Osim toga, anketirani vlasnici FIAT-a 500L izjavili su da je njihovo zadovoljstvo svojim automobilom – ispod proseka.

Ako ste možda pomislili da je ovako loš rezultat modela 500L posledica predrasuda koje u Americi vladaju prema FIAT-ovim vozilima, prevarili ste se s obzirom da “Consumer Reports” nije bio blagonaklon čak ni prema jednom od nemačkih premijum proizvođača. Naime, Mercedesova kupe limuzina CLA proglašena je u istom ispitivanju za najgori automobil u segmentu kompaktnih luksuznih vozila.

Na listi 10 najgorih ipak donimiraju modeli američkih automobilskih giganata (6), dok su dva mesta zauzeli japanski automobili (oba marke Mitsubishi) a među najgore ocenjenim u svojoj klasi je i jedan britanski model, Land Rover Discovery Sport.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)