Datum:

26.08.2017. 17:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Srbi uživaju u vožnji, ali bi tradicionalni automobil današnjice zamenili automobilom koji se sam kreće, budući da vožnju autonomnim vozilom smatraju lakšom, pokazalo je istraživanje jednog od najvećih proizvođača guma Goodyear.

Naime, u poređenju sa ostalim zemljama Evrope, najveći procenat Srba, 43 odsto, se slaže da bi vožnja autonomnim vozilom bila lakša od upravljanja vozilom.

Posle Srba, na drugom mestu našli su se ispitanici iz Poljske (40 %), a na trećem mestu ispitanici iz Ujedinjenog Kraljevstva (34 %).

U anketi je učestvovalo oko 12.000 ispitanika.

Na pitanje da li uživaju u vožnji ili voze samo zato što moraju, 64 % ispitanih iz Srbije odgovorilo je da uživa u vožnji. U vožnji inače uživa najveći broj ispitanih vozača iz Poljske. Slede Češka i Švedska.

Ipak, iako uživaju u vožnji, Srbi ne misle da je lako biti vozač. Samo 44 % ispitanika iz Srbije smatra vožnju lakom i po tom odgovoru su na poslednjem mestu među zemljama učesnicama u istraživanju. Na prvom i drugom mestu su Nemačka i Švedska gde mnogo veći broj ispitanika smatra vožnju lakom.

Srpski vozači više od vozača iz drugih zemalja žele da budu putnici u automobilu, 27 % njih bi radije da ih voze drugi. Po tom mišljenju, Srbi su na prvom mestu, dok su na drugom i trećem mestu vozači iz Češke i Španije, pokazalo je istraživanje Goodyeara.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)