Datum:

03.07.2014. 22:57

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2413 pregleda

Holandski proizvođač sportskih automobila, Spyker, prinuđen je da rasproda imovinu kako bi platio neizmirene poreske dugove. Na aukciji koja će se održati 4. avgusta naći će se između ostalog produkcijski modeli, ali i prototipovi i trkački automobili ove kompanije.

Aukcija će se održati devet meseci nakon što se vlasnik ove automobilske marke, Spyker B.V. povukao sa berze u Amsterdamu.

Holandska aukcijska firma, Troostwijk Auctions, objavila je spisak Spyker vozila za koje će kupci moći da se nadmeću. Među njima su modeli C8 Aileron, C8 Aileron Spyder, C12 Zagato, kao i SUV koncept “Peking to Paris”.

Osim toga, u ponudi će biti i 85 Audijevih V8 motora sa odgovarajućim menjačima koje je Spyker nabavio ali nije ugradio u svoje automobile.

Kompanija je izdala saopštenje da je rasprodaja neminovna jer je to jedini način da se izmire poreske obaveze. Sa druge strane, izvršni direktor Victor Muller tvrdi da je problem sa dugom rešen i da do aukcije neće morati da dođe.

Kuća Troostwijk Auctions saopštila je da za sada nisu dobili informaciju da se aukcija otkazuje i kaže da će se održati prema planu.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)