Datum:

10.12.2012. 22:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6514 pregleda

U skorijoj budućnosti i rumunska Dacia bi mogla ponuditi sportski model. Radilo bi se o manjem sportisti s dva sedišta koji bi bio vrlo zabavan i cenom pristupačan automobil.

Svojevrsni izvor ove vesti je Dacijin šef za Veliku Britaniju, Thierry Sybord, koji je izjavio kako je “njegov san” da se u ponudu Dacije uvrsti sportski model. Sybord smatra kako je jedan takav automobil “upravo ono što Dacia treba”. Taj bi model trebao biti “nešto poput originalnog Alpinea”, dakle “jednostavno, jeftino i pre svega zabavno vozilo, dok najveća brzina nije toliko bitna”.

Iako je prošlog meseca Alpine bio česta tema svetskih auto medija, i to zbog sklapanja saradnje između Caterhama i Renaulta na projektu revitalizacije Alpinea, Dacia od tog projekta ne bi trebala imati nikakvu direktnu korist jer je reč o modelima koji će imati popriličnu cenu.

Dacia bi trebala, smatra Sybord, napraviti nešto na osnovi modela Lognaa, odnosno njegove platforme te za razvoj ovog modela odabrati put originalne Mazde MX-5, odnosno princip “mala masa, jednostavnost i niska cena“.

Sanja li Sybord ili nam nagoveštava kako unutar Dacije ozbiljno razmišljaju o širenju ponude trebali bi saznati u dogledno vreme.

Izvor: Index

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)