Datum:

13.11.2010. 13:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 7072 pregleda

Sportski četvorosed harirzmatičnog dizajna, fascinantnih performansi i nenadmašne učinkovitosti, pokretan BMW ActiveHybrid tehnologijom i predstavljen pod imenom BMW Vision EfficientDynamics, bio je prava zvezda frankfurtskog međunarodnog motor show-a IAA 2009.

Ovaj koncept je, sa širokim lancem delova spremnih za proizvodnju, naišao na veliki odjek. Realizacija želje da se ovaj automobil stavi na put je znatno bliža.  U trgovačkom centru Lajpciga BMW je predstavio izložbeno vozilo road-ready tehnologije bazirano na BMW Vision EfficientDynamics konceptu. Ovo je bila jedinstvena prilika da predstavnici medija saznaju kako je voziti 2+2-sed pokretan inovativnim hibridnim sistemom.

Koncept BMW Vision EfficientDynamics je primio već nekoliko nagrada – za svoj futuristički izgled i za revolucionarnu motornu tehnologiju. Visok je samo 1.24 metra i ima karakterističan BMW stil, u skladu sa estetskim zahtevima i dinamičnim performansama.

Na bočnoj osovini nalazi se kombinacija V3 turbo dizel i hibridnog motora, a na zadnjoj osovini potpuno hibridni, što omogućava ukupni izlazni sistem od 241 kW/328 bhp. Inovativan dizajn dozvoljava mu performanse na nivou sportskog automobila: za samo 4,8 sekundi ubrzava od 0-100 km/h sa potrošnjom goriva od 3,76 l/100 km i emisijom CO2 od 99 g/km.

BMW Vision EfficintDynamics je koncipiran kao takozvani plug-in-hybrid. Litijum-polimerska baterija ne punjenje je smeštena u longitudinalnom elementu šasije i dizajnirana posebno za ovaj hibridni sportski automobil i može se potpuno napuniti za samo dva i po sata. Korišćenje samo električne energije omogućava vožnju bez emisije CO2 s dometom do 50 kilometara, dok sa 24-litrenim diesel rezervoarom doseže 700 kilometara.

Minhen je, zahvaljujući razvoju sporstkog automobila zasnovanog na BMW Vision EfficientDynamics konceptu, još jednom podvukao svoju poziciju globalnog lidera u proizvodnji efektnih sportskih automobila. Svi trenutni modeli koriste redukciju potrošnje goriva i emisije CO2, što je uveliko postalo standard.

BMW se priprema sa serijsku proizvodnju potpuno električnog modela, koji će se proizvoditi u Lajpciju od 2013. pod nazivom Megacity vozilo. U tom svetlu, sportski automobil temeljen na BMW Vision Efficient Dynamics studiji je primer kako mobilnost okrenuta budućnosti otvara fantastične perspektive, u kombinaciji sa legendarnim BMW karakteristikama zadovoljstva u vožnji.

Izvor: Vidi auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)