Datum:

03.01.2018. 13:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ovaj prototip na prvi pogled izgleda kao Mercedes-Benzova A-Klasa (2019), ali ako pogledate malo bliže, videćete da nije. 

Iako ima nizak klirens, što je karakteristično za novu A-Klasu, ovaj vozilo zapravo je najverovatnije testni primerak naredne generacije GLA modela.

Razvoj ovog premium kompaktnog krosovera još uvek je u ranoj fazi, a poznato je da će deliti arhitekturu sa A-Klasom. Od nje će se razlikovati po širim osovinama, većem klirensu i višoj vozačkoj poziciji.

Većinu motora međusobno će deliti GLA, A-Klasa, B-Klasa, CLA i GLB, a jedna od pogonskih jedinica biće nova 1.3-litarska benzinska koja je razvijena u saradnji sa Renault-Nissan-Mitsubishi alijansom i Daimplerom. Ovaj novi motor već se nalazi u Renault Scenicu i Grand Scenicu sa tri nivoa snage: 113, 148 i 158 KS.

Mercedes će, navodno, novu A-Klasu predstaviti na Salonu automobila u Ženevi u martu, a potom će se fokurisati na Saloon A-Klase i CLA/CLA Shooting Brake, a nedugo potom u planu je druga generacija GLA, što znači da ga možemo očekivati krajem ove ili početkom 2019. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)