Datum:

09.02.2012. 19:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6351 pregleda

Obzirom da BMW nema u planu rivala za Audi R8, onda je logično da je automobil koga su uočili špijunski fotografi BMW i8 koncept na testiranju u Švedskoj. Čini se da automobil sve više liči na formu koju će imati kao proizvodna verzija. Nećemo ga na tržištu videti pre naredne godine.

Očekuje se da će neke karakteristike originalnog koncepta biti zadržane, a to konkretno podrazumeva 2+2 konfiguraciju i hibridni pogon. Jasno je da će imati formu sportskog kupea, ali će definitivno ličiti na rivala Audiju R8, čak i po ceni od 160.000 dolara (oko 120.600 evra).

Čini se da je BMW i8 prototip ipak napredovao u odnosu na originalni i8 koncept. Ima funkcionalnija vrata: umesto leptir vrata sada ima vrata dizajnirana za čestu upotrebu. Tu su i regularne kvake od vrata, farovi i novi set aluminijumskih točkova; jednom rečju, sve ono što čini realan automobil spreman za proizvodne pogone.

Proizvodna verzija će imati BMW-ovu novu LifeDrive arhitekturu sa aluminijumskom strukturom i plastikom ojačanom karbonskim vlaknima (CRFP) školjku. Pokretaće ga 1.5-litarski tricilindarski benzinski motor smešten pozadi uparen sa i3 baterijskim sistemom.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)