Datum:

13.11.2011. 20:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5491 pregleda

Uvek budni špijunski fotografi sa ”Teamspeed”-a nedavno su ponovo uslikali novu generaciju Mercedes-Benz SL modela koja izgleda spremno za proizvodnju. Automobil je imao veoma malo kamuflaže, zahvaljujući čemu se na novim slikama u potpunosti vidi nova aluminijumska karoserija sa vratima koja su na dosadašnjim fotkama uvek bila prekrivena crnom matiranom kamuflažom.

Trenutni SL model na tržištu je od 2001. godine. Dva kozmetička poboljšanja doživeo je 2006. i 2008. godine. Model za 2013. godinu imaće oštriji i podignutiji prednji deo, čime će više biti nalik na nove SLK i CL modele.

Novi roadster biće veći, ali i lakši od aktuelnog SL-a, zahvaljujući novoj aluminijumskoj karoseriji koja za više od 100 kg smanjuje težinu automobila. Manji točkovi i gume koji se vide na slikama su najverovatnije tu samo u svrhe testiranja, odnosno neće se naći na finalnoj proizvodnoj verziji.

Do sada je poznato da će novi SL roadster pokretati novi dvostruki turbo V8 motor. Ovaj 4.7-litarski motor proizvodi 435 KS. Pored toga, u ponudi će biti i V6 jedinica, a možda i V12. Trenutno se radi i na novim SL63 AMG i SL65 AMG modelima.

Očekuje se da će novi model zvanično biti predstavljen na Salonu automobila u Detroitu u januaru, a na tržištu će se naći na proleće iduće godine.

U nastavku pogledajte i ranije objavljene špijunske fotke ovog modela.

Foto: Teamspeed

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)