Datum:

28.12.2011. 22:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4728 pregleda

Nedavno je sajt ”Carscoop” objavio fotografije kamuflirane Ferrareve testne verzije za koju se veruje da može biti prototip zamene za Ferrari Enzo model koja se svakako uskoro očekuje. Na slikama vidimo modifikovan 458 Italia automobil sa izuzetno niskim i dugačkim prednjim delom. I zadnji deo je pretrpeo izmene u dizajnu, tako da ovaj superautomobil sada podseća na kupe!

Još uvek nije baš najjasnije šta će ovaj model na kraju biti. Logično je pretpostaviti da je reč o testiranju zamene za Ferrari Enzo. Fotografije su napravljene u Fioranu. U nedavnim izjavama za javnost, CEO Ferrarija Amedeo Felisa najavio je zamenu za Enzo koja će biti predstavljena do kraja iduće godine.

Zamena za Ferrari Enzo biće napravljena od karbonskih vlakana, a pokretaće je centralni V12 motor. Ferrari trenutno razmatra upotrebu hibridne tehnologije za narednu generaciju svog hiperautomobila. Felisa kaže da je svrha uvođenja hibridnih sistema poboljšavanje štednje goriva, te da ”ovde nije reč samo o performansama”. Naslednika Enza upoznaćemo krajem iduće godine, a njegovo ime saznaćemo u međuvremenu.

I dok proizvođači poput McLarena insistiraju na upotrebi karbonskih vlakana u svojim proizvodnim modelima, sa Ferrarijem to nije slučaj. Kako Felisa kaže: ”Za automobil malog opsega proizvodnje kakav je Enzo i gde je fokus na najmanjoj mogućoj težini, to je pravo rešenje.” Ali, kada je reč o regularnim modelima kao što su zamene za 458 i 599, karbon nije najsrećnija opcija. ”Ušteda u težini koja se dobija upotrebom karbonskih vlakana je mala i troškovi su jednostavno ogromni, posebno u poređenju sa aluminijumom. Pored toga, u slučaju nesreće, veoma je teško ustanoviti da li je došlo do oštećenja šasije.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)