Datum:

13.09.2012. 19:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5568 pregleda

Davne 2003. godine Volkswagen je odlučio da popuni na tržištu novonastalu prazninu između normalnih automobila i MPV-a koje su imali u ponudi. Šta su tada uradili? Uzeli platformu Golfa Mk5 i razvukli je, čime su tako nastali automobil učinili dužim i nižim.

Avgusta 2010. godine Touran je apgrejdovan na noviju platformu Golfa VI. To mu je donelo novi izgled, a sa novom generacijom VW je predstavio i Light-Assist za Xenon farove, poboljšan sistem za asistenciju pri parkiranju i opcionu DCC adaptivnu suspenziju.

Sada se Touran sprema za novu promenu platforme, a reč je o MQB iz Golfa VII, što će mu omogućiti manju težinu. Prototip je nedavno viđen tokom testiranja na Nirburgringu sa novim prednjim delom koji ima izmenjene farove i branik.

Ovo je samo testna verzija, a na to ukazuje činjenica da će naredni Touran biti širi i duži. Testni automobil ima nekoliko dodatnih centimetara dužine ubačenih između vrata.

Iduće godine ćemo verovatno imati prilike da ovaj automobil vidimo u nešto spremnijem izdanju, obzirom da će njegova premijera biti najverovatnije zakazana za Salon automobila u Ženevi 2014. godine.

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)