Datum:

17.07.2011. 20:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

2 komentara 7381 pregleda

Ekipa sa AutoExpress-a došla je do novih špijunskih fotki Volkswagenovog E-Up! elketičnog automobila, koje možete videti u galeriji slika pre zvanične premijere zakazane za dvogodišnji frankfurtski salon u septembru. Nemojte se zavarati da on zaista izgleda kao što slike pokazuju, jer je oko njega obmotana tanka maska koju je koristila i prethodna generacija modela Polo. Nedostatak izduvnog sistema definitivno potvrđuje da je reč o elekričnom automobilu.

Kao inspiracija za ovaj model poslužio je koncept istog vozila prikazan na Salonu automobila u Frankfurtu 2009. godine. Ono što on nudi su niska cena i nulta emisija štetnih gasova, sve to spakovano u malu, ali praktičnu karoseriju. Snagu će dobijati od serije litijum-jonskih baterija smeštenih ispod poda, koje će mu obezbeđivati 60 kW (80KS) i 210 Nm obrtnog momenta. Njegov rang biće 130 km, a za sat vremena baterija će moći da se napuni i do 80%.

Pored električne energije, glavna karateristika E-Up! modela biće inovativni enterijer sa 3+1 konfiguracijom sedenja kako bi se povećao prostor. Volkswagen planira da ovaj automobil učini što je moguće jeftinijim, što znači da će njegove osnovne karakteristike biti njegova najveća prednost, kada je reč o specifikacijama.

Za one koji nisu baš oduševljeni električnim automobilima, Volkswagen će obezbediti i konvencionalne Up! modele, koji će imati isti izgled i enterijer kao i E-Up!, sa benzinskim motorom smeštenim napred koji pokreće prednje točkove. Ulazni model koji će na tržištu biti 2013. godine koštaće oko 8.000 evra.

2 komentara
  1. automoblista

    Ovo nije e-up ovo je cisti swap elektromotora u proslu generaciju vw polo-a!!!

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)