Datum:

05.08.2012. 20:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4309 pregleda

Špijunski fotografi ”Teamspeed”-a uslikali, odnosno snimili su testno vozilo novog Porsche Macana koji nosi kamuflažu pozajmljenu od svog velikog brata Cayenna. Finalna verzija Macana imaće više sportskog duha od Audija Q5, na kom je zasnovan.

Macan će deliti platformu sa Q5, ali Porsche će šasiju prilagoditi svojim potrebama, a Macan će dobiti i bolje kočnice i točkove.

Pokretaće ga motor koji je takođe iz Audija, i to dizel i benzinske varijante, koje će takođe najpre prođi kroz Porscheovu obradu, što znači da će biti snažniji od Q5. Obzirom da će imati varijantu motora sa četiri cilindra za ovaj “bejbi” SUV, ovo će biti prvi put da Porsche koristi četvorocilidraša u proizvodnji još od 986 modela.

Macan će najverovatnije biti u ponudi i sa hibridnim pogonom, ponovo pozajmljenog od Q5, što konkretno podrazumeva 2.0-litarski TFSI od 210 KS u kombinaciji sa električnim motorom od 44 KS. To će značiti približavanje cilju o prosečnoj emisiji štetnih gasova od 130 g/km koji svi proizvođači automobila moraju da dosegnu od 2015. godine.

Porsche Macan najpre će se pojaviti u formi sa četvoro vrata, ali postoji za sada još uvek nedovoljno proverena mogućnost da se kasnije pojavi i verzija sa dvoje vrata.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)