Datum:

19.06.2016. 17:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Tržište malih krosovera u Evropi još uvek je najbrže rastuće, sa rastom većim od 30 odsto u prva četiri meseca ove godine, a to mnoge proizvođače podstiče da i oni uzmu svoj deo kolača. Dva francuska modela dominiraju ovim tržištem – Renault Captur i Peugeot 2008, a odmah za njima slede Opel Mokka i Dacia Duster. Najmanji SUV iz Forda – maleni EcoSport zasnovan na Fiesti – zauzima desetu poziciju na ovoj listi, sa oko tri puta manjom prodajom u odnosu na najprodavanije vozilo ovog segmenta.

Ta činjenica ne dopada se previše ljudima iz Forda, pa su odlučili da mu upriliče drugo unapređenje, kako bi ostao aktuelan i svež. Prošlog puta kada je EcoSport osvežen, dobio je bolju unutrašnju opremu za evropsko tržište i izgubio rezervni točak na poklopcu prtljažnika. Sada ovaj automobil dobija izvesna vizuelna unapređenja, kao što su izmenjena prednja maska i novi farovi, dok su i veći točkovi realna mogućnost (rezervni će na poklopcu prtljažnika ostati opciono dostupan).

Veća izduvna cev na zadnjem braniku EcoSport prototipa kog su uhvatili špijunski fotografi sugeriše da će ovaj mali SUV dobiti novi motor. Trenutno kupci mogu da biraju između dva benzinska i dva dizelska motora, sa snagom u opsegu od 95 do 140 konja. Postoji mogućnost uvođenja i veće 1.6-litarske dizelske jedinice koja će se naći iznad aktuelnog 1.5-litarskog TDCi motora.

Veruje se da će EcoSport iduće godine pronaći put i do američkih kupaca, a kada je reč o evrpskoj verziji, ona se proizvodi u Krajovi u Rumuniji.

1

3

6

2

5

Foto: Motor1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)