Datum:

08.06.2019. 15:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prva generacija Renault Zoe modela debitovala je 2012, kada električni automobili u Evropi nisu bili tako popularni kao danas, pa ovaj model i nije imao mnogo konkurencije. Tako je ovaj električni mini postao najprodavanije vozilo na baterijski pogon u Evropi, sa više od 110.000 prodatih jedinica.

Danas su stvari na tržištu drastično drugačije, što znači da će druga generacija Zoe morati da se uhvati u koštac za modelima poput Honde E, Peugeota e-208, Opel/Vauxhall Corsa-e i slično.

Prve fotografije novog Zoe prototipa pojavile su se u oktobru, kada se nije moglo zaključiti mnogo o izgledu tog automobila, ali je bilo jasno da će druga generacija doživeti svojevrsnu evoluciju.

Sveže špijunske fotke otkrivaju da će izgled biti manje-više sličan prethodnoj generaciji, ali će se promene najviše odnositi na tehnološka unapređenja, zahvaljujući prelasku na arhitekturu za električna vozila. Tako će ovaj model imati nešto veću bateriju, od 50 kWh i unapređenu automonomiju, do 400 km. Punjenje će se odvijati značajno brže u odnosu na prethodnu generaciju.

Zoe II će imati autonomiju drugog nivoa, sa asistencijom pri prestrojavanju i aktivnim tempomatom. 

Premijerno će biti prikazan na Salonu automobila u Frankfurtu, septembra ove godine, a prve isporuke očekuju se početkom 2020.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)