Datum:

28.01.2018. 14:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kako se približava predstavljanje druge generacije Evoque, Land Rover je najzad uputio par svojih prototipa sa proizvodnom karoserijom na ulice radi testiranja.

Novi Range Rover Evoque će usvojiti mnoštvo dizajnerskih karakteristika većeg Velara. Finalno proizvodno vozilo će imati mnogo čistiji oblik nego aktuelni model, ali će zadržati prepoznatljivu liniju krova koja mu daje atraktivni SUV-kupe izgled.

Najprodavanija vozilo iz JLR-a nastaviće da koristi D8 platformu sa nekoliko izmena, kao što je duže međuosovinsko rastojanje i samim tim više prostora u kabini i prtljažniku. Novi Evoque će imati nekoliko različitih Ingenium benzinskih i dizelskih motora.

U sadašnjoj formi, D8 arhitektura nije pogodna za elektrifikovanu verziju ovog vozila, ali najnovije informacije iz ove kompanije su o tome da će ovo vozilo imati 48-voltni hibridni pogon sa 1.5-litarskim trocilindarskim benzinskim i malim električnim motorom. Ova verzija će se pojaviti nešto kasnije, a šasija će biti prilagođena hibridnom pogonu.

Unutrašnjost će imati Land Roverov najnoviji zabavno-informacioni sistem sa dva tač ekrana koji je debitovao u Velaru, a ova kompanija namerava da učini Evoque prefinjenijim i udobnijim.

Osnovne verzije u ponudi će se naći sa prednjim pogonom, dok će integralni biti imati bolje opremljene verzije. Za razliku od prethodnika, novi Evoque će biti dostupan isključivo sa petoro vrata.

Range Rover Evoque debitovaće krajem leta, a prodaja bi trebalo da počne početkom iduće godine.

Foto: CarPix for CarScoops

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)