Datum:

09.03.2013. 20:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3975 pregleda

S obzirom da malo koji automobil uspe da izbegne uvek spreman objektiv špijunskih fotografa sa “Autoevolution”-a, Porsche nije imao drugog izbora nego da bude u potpunosti razotkriven, što i sami možete videti u nastavku.

Automobil na slikama je osvežena verzija Porsche Panamera limuzine, skoro u potpunosti bez kamuflaže.

Najveće promene uočljive su napred, gde je prednja maska, odnosno kompletan branik promenjen kako bi više odgovarao izgledu novog 911 modela. Centralni izduvni otvor je uvećan, dok mu je oblik skoro u potpunosti preokrenut. Dizajn prednjih svetala podseća na relativno nedavno predstavljeni Panamera Sport Turismo, koga smo videli prošle godine u Frankfurtu.

Pažljivom oku neće promaći da neki od prototipa izgleda imaju različit dizajn rešetke koji podseća na aktuelni, ali je nešto moderniji. To može značiti da će Panamera S, Turbo s ili GTS imati drugačiji dizajn prednjeg dela.

Ipak, najzanimljiviji aspekti Panamere tiču se unapređenih pogonskih jedinica. Za model za narednu godinu, atmosferski V8 motor iz S i 4S modela mogao bi da zamene novi 3.0-litarski twin-turbo motori. Porsche će verovatno uvesti i Diesel s model, koga će pokretati isti V8 kao i Cayenne Diesel S.

Očekuje se da će osvežena Panamera biti premijerno predstavljena idućeg meseca na Salonu automobila u Šangaju, gde je ovaj model imao premijeru pre nekoliko godina.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)