Datum:

28.10.2017. 14:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

MissionE će biti prvi masovno proizvođen rival Teslinom Modelu S, a očekuje se za oko dve godine. To što će biti Porscheov čini ga još privlačnijim.

Njemu će se, u ovom segmentu, pridružiti BMW i Vision Dynamics, iako bi on pre mogao biti rival Modelu 3, zbog svojih kompaktnih dimenzija. Sve u svemu, ovaj Porscheov biće više nego spreman za izazove, kad je reč o performansama, efikasnosti i kvalietu.

Prototip Mission E modela viđen je na Nirburgringu u Nemačkoj, gde se ovaj proizvođač stara o tome da novo vozilo bude vredno svog imena. Njega će pokretati par električnih motora sa više od 600 konjskih snaga. Očekuje se da će od 0 do 200 km/h ubrzavati za samo 12 sekundi. Između dva punjenja moći će da prevali više od 500 kilometara.

Porsche namerava da vreme punjenja do 80% bude oko 15 minuta, upotrebom njihove lagane 800-voltne tehnologije, koja omogućava kraće procese punjenja. Kad se ne puni, proizvodna verzija će imati autonomiju četvrtog nivoa, sa over-the-air apdejtovima softvera, kao i Tesla.

Što se tiče izgleda, tu nema mnogo informacija, pošto je veoma kamufliran. Ono što je vidljivo su sportski točkovi i manje odstojanje od tla.

Foto: CarPix/CarScoops

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)