Datum:

05.10.2017. 13:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Porsche je počeo sa testiranjem električnog Mission E modela na javnim putevima i to naravno da nije promaklo špijunskim fotografima, zahvaljujući kojima možemo videti proizvodne prototipe uslikane pored nekoliko Teslinih modela.

Oni su uočeni isped Porscheovog razvojno-istraživačkog centra u Vajsahu u Nemačkoj, sa kamuflažom, stikerima za svetla i izduvne cevi, kako bi se prikrio njegov identitet. Ipak, dizajn otkriva da je reč baš o ovom automobilu, koji će očigledno zadržati dosta sportskog duhva svoje konceptne verzije.

Proizvodna verzija Mission E modela biće zasnovana na drugačijoj platformi za električna vozila nego Audijev E-Tron električni SUV.

Porsche će Mission E modelu navodno podariti autonomiju veću od 53 km, zahvaljujući paru električnih motora koji mu obezbeđuju 0-100 km/h ubrzanje manje od 12 sekundi. Konceptna verzija imala je 800-voltnu tehnologiju, a isto će biti i sa proizvodnom.

Baterija Porsche Mission E modela moći će da se dopuni do 80 odsto za samo 15 minuta punjenja, što će predstavljati veliku stvar na tržištu električnih automobila. Ova kompanija radi na 4. nivou autonomne vožnje za Mission E, kao i na daljinskom apdejtu softvera, baš kao što to nudi Tesla sa svojim modelima.

Električni Mission E bi na tržištu trebalo da se nađe do 2020. godine.


Foto: CarPix/CarScoops

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)