Datum:

08.10.2011. 11:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4542 pregleda

Novi Porsche Boxster našao se na putevima, ali i budna ekipa špijunskih fotografa sa ”AutoExpress”-a čijim objektivima novi Porsche naravno da nije promakao. Na slikama se primećuje da je svaki deo panela karoserije novi i da automobil sada ima dramatičniji i snažniji profil. Pozadi se uočavaju nova LED svetla koja se aktiviraju pri kočenju.

Kodne oznake 981, model koji se vidi na špijunskim fotkama, ovo je sportski Boxster ”S” koji ima ogrome 18-inčne aluminijumske točkove kao standard – plus šire lukove točkova, oblikovaniju karoseriju i dublje vazdušne proreze za motor postavljen pozadi. Prema izvorima bliskim projektu, kabina je inspirisana novim 911 modelom, što znači jasnije instrumente i porast kvaliteta. Sam vetrobran je postavljen stmije, kako bi se što više opravdao njegov status roadstera.

Ispod sjajnog okolopa nalazi se totalno nova platforma, preuzeta od predstojećeg 911 – kodne oznake 991 koji će se zvanično pojaviti u novembru. Vozači mogu da očekuju novo vešanje i duže međuosovinsko rastojanje.

Insajderi su ”AutoExpress”-u preneli da će 3.4-litarski L6 sa direktnim ubrizgavanjem Boxstera S biti deo budućeg proširivanja proizvodne linije. Ima i start stop tehnologiju i novi tjuning kako bi zadovoljio pooštrene regulative za smanjenje emisije štetnih gasova. Porsche se iz petnih žila trudi da smanji svoje emisije ugljen-dioksida, tako da će Boxster definitivno biti ”zeleniji” od svog prethodnika i to zahvaljujući upotrebi aluminijuma. Ipak, najveća promena zadesiće upravo motore.

Tako će stari 2.9-litarski šestocilindarski motor od 255 KS ovog automobilia biti zamenjen manjim turbopunjenim sa L4 motorom koji proizvodi oko 270 KS i sa, što je ključno, značajno smanjenom emisijom štetnih gasova. Novi automobil biće opremljen sedmostepenim PDK menjačem ove kompanije koji obezneđuje brže menjanje brzina nego ručni, što takođe doprinosi smanjenju potrošnje goriva.

Novi Boxster će premijeru imati na Salonu automobila u Detroitu u januaru iduće godine, a na tržištu će biti na proleće.

2013. godine možemo očekivati Cayman kupe.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)