Datum:

19.07.2011. 2:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7510 pregleda

Čini se da na svetu ne postoji automobil koji se ne testira na izazovnoj Nirburgring traci u Nemačkoj, u potrazi za pravim podešavanjem amortizera koje bi bilo dobar kompromis između udobnosti i performansi. Opelov novi kompaktni SUV zasnovan na Corsi hečbek nije izuzetak.

Otprilike svaki evropski proizvođač u svojoj ponudi ima model koji bi se uklapao u gornji opis, a na Opelovoj verziji se prilično dugo radilo. Ona nudi proporcije kompakta i trebalo bi da se posebno dopadne gradskim vozačima koji su u potrazi za više komfora i prostora, sa dodatnim osećajem bezbednosti.

Obeležena Opelovim bedžom na prednjoj masci i kapicama na glavčinama točkova, ova verzija imaće dizajn prednjih farova u prepoznatljivom stilu dizajna koji se može videti i kod Insignie i nove Astre. Nešto od njenog izgleda prepoznaje se i u dosta većem Antara SUV-u.

Ne treba zaboraviti da je Opel pod patronatom General Motorsa, tako da će postojati i Chevrolet verzija automobila, zasnovana na Sonicu. Taj model je testiran u ogromnoj fabrici u Koreji koja je rodno mesto Chevrolet Cruza i Beata.

Veruje se da će Corsa SUV dospeti na tržište ove godine, iako se još uvek jako malo zna o pogonu koji će biti u opticaju, konfiguraciji i imenu koje će imati. Predstavljaće konkurenta mnogobrojnim automobilima, a neki od njih su SUV zasnovan na Fiesti, Nissan Juke, Audi Q3, ali i BMW-ovim modelima X1 i MINI Countryman.

U nameri da opravda razvoj malog SUV-a, GM navodno želi da najmanje 200.000 jedinica, od trenutka ulaska u proizvodnju, bude prodato na godišnjem nivou, tako da se može pretpostaviti da će možda biti prodavan pod GM-ovim imenom i širom sveta.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)