Datum:

13.09.2016. 22:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prošle godine videli smo patentne crteže novog sportskog automobila iz Alpine, a sada se pojavljuju slike ovog vozila u proizvodnoj formi. I crteži i slike otkrivaju da je sličan sa Alpine Celebration konceptom, kao i sa Vision konceptom.

Ipak, nije moguće u potpunosti steći sliku kako će izgledati ovo vozilo, a prilično je sigurno da će imati i moderne i klasične linije. Prednja svetla, zadnji prozor u retro stilu i sveukupan izgled profila podsećaju na Alpine A110, sportski automobil koji je tokom šezdesetih bio slavan, sa ozbiljno dobrim reli pedigreom.

U moderna vremena, sa četvorocilindarskim turbopunjenim motorom i procenjenih 250 KS, sportski automobil iz Alpine mogao bi biti rival Porsche Caymanu, posebno i zbog smanjenja težine, za koju se očekuje da će biti 300 kg. Zahvaljujući tome, on bi od 0 do 100 km/h mogao da ubrzava za manje od 4.5 sekunde. Postoje nagoveštaji da bi osnovni model mogao dobiti druge, sportskije verzije, sa snagom i do 300 KS.

Teško je reći da li će se ovo vozilo pojaviti na Salonu automobila u Parizu, a veća mogućnost postoji da će njegova premijera ipak biti u Ženevi, marta iduće godine, s obzirom da su prototipi tek počeli da se testiraju.

alpine-coupe-spy-shots-1

alpine-coupe-spy-shots-6

alpine-coupe-spy-shots-8

alpine-coupe-spy-shots-10
Foto: CarPix for CarScoops

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)