Datum:

22.03.2017. 13:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ukoliko vam se vozilo na slici čini kao Panamera, ne dajte se zavarati: u pitanju je naredna generacija Bentleyevog Flying Spur modela, uočena tokom testiranja u zimskim uslovima, noseći na sebi “kožu” Panamere.

Novi Flying Spur će imati istu platformu kao Panamera (MSB-F), a prototip na slikama je duži i ima nešto šire blatobrane, što znači da je u pitanju definitivno veći automobil.

Zašto na njegovim gumama piše “B. Wallbank”? Razlog može biti u povezanosti sa Bredlijem Volbankom, inžinjerom koji se bavi dinamikom vožnje i za koga se smatra da radi na narednoj generaciji elektronske kontrole stabilnosti za Bentley.

Kada je reč o izgledu, aktuelni Flying Spur je prilično nalik na sedansku verziju Continental GT modela, pa se može pretpostaviti da će novi model deliti neke karakteristike sa svojim bratom sa dvoje vrata, za koji se zna da je inspirisan EXP10 Speed 6 konceptom.

Narednu generaciju Flying Spur modela pokretaće 4.0-litarski twin-turbo V8 motor koji ima i nova Panamera, iako će i manji 3.0-litarski twin-turbo V6 najverovatnije naći svoj put do ranga, kao i plug-in hibridni V6 pogon. Najviše snage obezbeđivaće 6.0-litarski W12 motor – više od 600 konja, a ista jedinica trebalo bi da se nađe u Continental modelima za 2018. godinu.

Novi Bentley Flying Spur u svojoj pravoj formi mogao bi biti viđen do kraja ove godine, a zvanična premijera očekuje se krajem 2018. ili početkom 2019. godine.

Foto: CarPix/CarScoops

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)