Datum:

18.04.2012. 13:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5984 pregleda

O zameni za Ferrari Enzo već neko vreme se priča, bez da se o njemu nešto konkretno i zna. Sada se to promenilo, jer su se pojavile prve špijunske fotke ovog misterioznog automobila.

Slike su napravljene u Nemačkoj, gde je ”propinjući konj” testirao svoj tajni automobil koji će biti pozicioniran na samom vrhu ranga. Vozilo je u potpunosti prekriveno plastičnom oblogom koja skriva njegove mnogobrojne karakteristike. Jedini element koji je nov i vidljiv je dizajn točkova kakav do sada nije korišćen ni za jedan Ferrarijev model.

Enzo je imao ego veći od samog Maranella, tako da Ferrari ne može sebi dozvoliti kompromise kada je ovaj model u pitanju. Stoga će on od 0 do 100 km/h ubrzavati za manje od 2.5 sekunde, a maksimalno razvijati brzinu od 408 km/h!

Ovakve impresivne performanse biće moguće zahvaljujući snažnom pogonu i značajnom smanjenju težine. On će biti napravljen od mešavine karbonskih vlakana i aluminijuma, što će mu svakako obezbediti zavidne rezultate na trkačkoj traci.

Ovo vozilo će imati još snažniju verziju 6262cc V12 jedinice kakva pokreće FF i F12 Berlinetta automobile, što bi mu moglo obezbediti snagu i do 800 konja. Pored toga, u planu je korišćenje i KERS-a (Kinetic Energy Recovery System), pozajmljenog od Formule 1, što će mu dodatno povećati snagu za još 120 konja!

Zamena za Ferrari Enzo, koja sada ima F70 interno ime, publici će biti predstavljena do kraja godine, a zvaničnu premijeru najverovatnije će imati na Salonu automobila u Ženevi iduće godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)