Datum:

02.04.2017. 14:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Misteriozni prototip Jaguar F-Typea uočen je tokom testiranja u Koloradu, SAD, samo nekoliko meseci nakon što je predstavljena njegova unapređena verzija.

Prototip o kom je ovde reč je kabriolet, i to SVR varijanta. Ono što je ovde neobično je – tajming. Naime, zašto Jaguar testira kamuflirani prototip automobila koji je već predstavljen? Jedna od mogućenosti je da ova verzija ima novi motor.

Prošle godine Jaguar je najavio da planira da odustane od svojih V6 motora i proširi svoju Ingenium familiju pogonskih jedinica sa 3.0-litarskim rednim šestocilindarskim motorima. Isprva se mislilo da će se dizel sa 275 KS nuditi uporedo sa benzincem od 300 KS. Kasnije bi dizelski rang uključio i verzije sa 335 i400 KS, dok bi benzici mogli dobiti varijante sa 400 i 500 KS.

To dalje znači da, ako ovaj prototip zaista ima nov, redni šestocilindarski motor, ostaje nejasno da li će se on naći u F-Tupe modelu ili je reč o testiranju F-Typea pre nego što stigne do ostataka Jaguarovog ranga – XE, XF, XJ i F-Pace modela. Postoji i mogućnost da je reč o testiranju samo određenih komponenti.

Foto: Brett Borgard/Carscoops

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)