Datum:

02.11.2012. 19:59

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 3991 pregleda

Novi model McLaren P1 hiperautomobila viđen je na putu nakon premijere konceptne forme na Salonu automobila u Parizu septembra ove godine. Lokacija gde su snimci napravljeni je nepoznata.

Ono što se iz ove perspektive vidi jeste radikalan dizajn proizvodnog modela koji je u potpunosti prenet iz P1 dizajn studije. Jedina veća razlika vidi se na zadnjem delu, a tiče se tradicionalnijih zadnjih svetala. U dizajnu P1 primat je imala aerodinamika, a kompletna studija nudi sasvim svežu perspektivu u automobilskom svetu kada je reč o upotrebi tehnologije iz Formule 1.

Specifikacije motora i brojke će tek biti zvanično objavljene, a ono što se za sada nezvanično zna jeste to da će McLaren u novom automobilu koristiti modifikovanu verziju 3.8-litarskog V8 motora koji se trenutno nalazi u MP4-12C modelu. Snaga bi trebala biti nešto veća od 800 KS pri 9.000 o/min, a uz KERS (sistem za regeneraciju energije kočenja), snaga se penje i do 960 konja.

Proizvodna verzija biće dostupna u narednih 12 meseci, a detaljne informacije o ovom hiperautomobilu biće prezentovane na Salonu automobila u Ženevi marta iduće godine. Za više informacija o McLaren P1 automobilu kliknite ovde

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)