Datum:

30.11.2012. 14:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3439 pregleda

Špijunski fotografi uočili su najnoviji McLaren P1 model tokom testiranja u Francuskoj. Slike su nastale na jugu ove zemlje, a na njima se vidi kamuflirani P1 prototip tokom validacionog testa. Slike otkrivaju skoro identičan dizajn onome koji smo imali prilike videti na Salonu automobila u Parizu ranije ove godine.

Oblik ovog automobila nalik je na MP4-12C model, po centralnim izduvnim cevima pozadi i izgledu zadnje maske. Ipak, očigledno je da je ovde reč  o ekstremnijem dizajnu sa agresivnije oblikovanim difuzorom, prednjim vazdušnim otvorima koji podsećaju na Aston Martin One-77 i setom farova vizuelno sličnih McLaren Automotive logou. P1 će imati centralni motor, a u njegovoj osnovi je “monocoque” šasija od karbonskih vlakana, dok su i paneli karoserije izrađeni od istog materijala. 

McLaren tek treba da objavi koji će sve motori biti dostupni. Postoje pretpostavke da će ga pokretati 3.8-litarski V8. Iz ove kompanije poručuju da će P1 imati “izvanredno snažan motor, odlične kočnice i savršenu kontrolu vešanja”. Odnos snage i težine iznosiće 600 KS po toni, dok će njegova aerodinamika biti nešto što će ga izdvajati od drugih automobila sličnih performansi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)