Datum:

14.06.2012. 19:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 8943 pregleda

Trenutni Maserati Quattroporte na tržištu je od 2004. godine, pa je logično pretpostaviti da neće proći mnogo vremena dok ne upoznamo novi model. Tačnije, može se reći da je to vreme već došlo! Naime, špijunski fotografi ”Autoexpress”-a objavili su špijunske fotke pomenutog automobila koje možete videti u nastavku.

Najveća izmena koju će imati ovaj model, pored integralnog pogona koje će dobiti nešto jači modeli, jeste i laganija konstrukcija napravljena od aluminijumskih i karbonskih kompozita kako bi se težina smanjila za više od 100 kg.
 
4.7-litarski V8 motor vraća se u Quattroporte liniju sa snagom povećanom na skoro 500 konja, dok će V6 najverovatnije biti osnovna verzija.
 
Što se tiče dizajna, očigledno je da je Maserati prilično inspirisan svojim novim Kubang SUV konceptom. Ne vidi se mnogo toga na donjim slikama, a očekuje se da će imati oštrije linije, širu rešetku i LED svetla spreda i pozadi.
 
Slike, međutim, otkrivaju izgled unutrašnjosti, koja otkriva mnogo jednostavniji i moderniji dizajn. Koža se uočava na instrument tabli i sedištima, dajući mu na taj način prefinjen i udoban izgled.
 
Očekuje se da će osveženi Maserati Quattroporte biti predstavljen krajem ove godine, a cena će mu biti oko 110.000 evra.
1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)