Datum:

20.04.2013. 14:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5588 pregleda

Lamborghini Aventador oduvek ima imidž vrlo brzog automobila. Njegov 6.5-litarski V12 motor sa 700 konjskih snaga bio je tek nešto slabiji od najsnažnije verzije V12 automobila koji je izašao pre njega. Naravno, reč je o LP670-4 SuperVeloce, ili skraćeno – SV. On se pojavio 2009. godine sa dodatnih 30 konja u odnosu na standardnog Murcielaga, a njegova lagana konstrukcija omogućila mu je brzinu munje na stazi.

Aventador sada izgleda i sam želi da postane munja (iako to već u dobroj meri i jeste), pa su italijanski dizajneri nedavno stigli na Nirburgring sa interesantnim prototipom. Na prvi pogled, to je “običan” žuti superautomobil, ali može biti da je reč zapravo o narednom SuperVeloce vozilu. Na to navodi pogled na njegove točkove, ali i aerodinamične delove koji se nalaze na prednjem braniku, kao i na zadnjem krilu.

Izmene su, doduše, toliko neznatne da se ne primećuju na prvi pogled. Kada bi ovo bio automobil poput Volkswagenovog Golfa, mogli bi da očekujemo da ga vidimo u Frankfurtu, ali s obzirom da Italijani baš ne izbacuju V12 automobile tako često, sva je prilika da ćemo SV čekati ipak nešto duže.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)