Datum:

20.07.2016. 19:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Honda je u finalnim fazama pripreme pete generacije svog Odyssey modela, a sada su tu i špijunske fotke koje nude uvid u ovo vozilo. Na slikama je kamuflirani prototip minivena sa restilizovanom karoserijom, prednjom maskom inspirisanom Pilotom sa uglastim farovima koji će se na finalnoj verziji najverovatnije naći sa opcionom LED tehnologijom.

Profil ovog automobila je skriven, ali ipak nedovoljno da bi onemogućio da vidimo da je izmenjen i da izgleda konvencionalnije, što je Hondin potez u pravcu privlačenja većeg broja kupaca. Pozadi se uočavaju nešto šira zadnja svetla, dok je i zadnji prozor drugačije pozicioniran u odnosu na aktuelni Odyssey model.

Unutrašnjost kabine takođe je kamufliran, ali se vidi mnoštvo detalja kao što su paneli vrata koji imaju, kako se čini, sjajnocrni trim. Deo opreme biće i Hondin najnoviji zabavno-informativni sistem, sa mogućnošću povezivanja za Android Auto i Apple CarPlay servisima.

Detalji o tehničkim aspektima novog modela još uvek nisu dostupni, ali se očekuje da će većinu komponenti pozajmiti od najnovijeg Pilota. Prototip ovog vozila uočen je krajem 2014. godine, a na njemu su se nalazile oznake AWD i P-AWS. To znači da bi ovaj minivan u ponudi mogao da se nađe sa sistemima pogona na sva četiri točka i upravljanja.

Snagu će mu obezbeđivati unapređeni 3.5-litarski V6 i-VTEC motor kakav ima i Pilot, u kom razvija 280 KS i 355 Nm obrtnog momenta. Motor je opremljen tehnologijom deaktivacije cilindara, kao i šestostepenim i devetostepenim automatskim menjačima, pa se slična postavka može očekivati i u Odysseyu.

Honda je potvrdila da će novi model debitovati do kraja ove godine, a to će se najverovatnije desiti u drugoj polovini novembra, na Salonu automobila u Los Anđelesu.

1

3

2

5

4

Foto: Motor1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)