Datum:

19.06.2012. 13:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5117 pregleda

Prototipi Honde Accord za 2013. modelsku godinu viđeni su tokom testiranja po vrelom letnjem danu. Debi ovog automobila očekuje se na jesen. Iako prekriveni kamuflažom, sedan i kupe prototipi jasno ukazuju na to da se dizajn nove Honde Accord neće mnogo razlikovati od dizajna konceptne forme viđene ranije ove godine.

Elementi dizajna uočljivi iz fotografija pokazuju oštre linije sa strane, koje se protežu do zadnjeg prozora, zatim pravougaone farove sa redom LED svetala na dnu i trapezoidnu rešetku. Sa slika se vidi i nekoliko detalja o unutrašnjosti Accorda.

Honda je već onjavila da će Accord dolaziti sa tri pogona. Osnovni je četvorocilindarski DOHC motor sa direktnim ubrzigavanjem i 181 KS i 240 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa šestostepenim ručnim menjačem i kontinuirano varijabilnim prenosom (CVT). Sledeći je 3.5-litarski V6, koji će imati veću snagu i efikasnost u odnosu na sadašnji motor. Početkom 2013. godine, pojaviće se i plug-in hibridna verzija koja će biti dodata postojećoj liniji. Reč je o kombinaciji 2.0-litarskog četvorocilindarskog motora i električnog motora od 120 kW kog napajaju litijum-jonske baterije. Honda kaže da će moći da se samostalno kreće i do 16 km na električni pogon pri maksimalnoj brzini od 100 km/h.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)