Datum:

30.06.2012. 20:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7050 pregleda

Novi Ford Mondeo zasnovan na Fusionu uskoro stiže i do svojih evropskih fanova. Nedavno je viđen tokom testiranja u Alpima, nosivši pritom malo kamuflaže kako bi se sakrile takođe male izmene u spoljašnjem dizajnu koje će ga razlikovati od američkog dvojnika: različiti prednji i zadnji branici (koji će biti u boji karoserije), kao i svetla. Unutrašnjost će takođe pretrpeti manje izmene, kako bi se što bolje uklopila u evropsko tržište.

Fusion na kom je Mondeo zasnovan je privlačan automobil koji bi privlačio pažnju parkiran među drugim automobilima, tako da su ga izmene koje je dobio zapravo učinile samo još privlačnijim. Jedna ot tih izmena, koja je imala pozitivan uticaj na estetiku automobila, jeste njegova dužina, koja iznosi 4.869 mm, što znači da je duži od sadašnjeg modela koji ima 4.844 mm. To znači više unutrašnjeg prostora, kao i izduženu i elegantnu liniju karoserije koja je vrlo prijatna za oko.

Što se tiče motora, u ponudi će se naći turbopunjeni 1.6-litarski i 2.0-litarski benzinci i dizelaši. Hibrid je takođe u planu, ali Evropljani su ipak više skloniji dizelašima, pa je pitanje da li će hibridna verzija uopšte dospeti na ovo tržište. Očekuje se da će novi Mondeo biti zvanično predstavljen pre 2013. godine, najverovatnije na septembarskom Salonu automobila u Parizu.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)