Datum:

05.09.2011. 13:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6042 pregleda

Špijunske slike koje su privukle pažnju mnogih znatiželjnih obožavalaca Fordovih automobila sada su pred vama, zahvaljujući ekipi špijunskih fotografa iz ”AutoExpress”-a. Na njima možete videti novu generaciju Mondea, koja će se na tržištu pojaviti 2014. godine.

Ključ njegovog novog izgleda je velika rešetka trapezoidnog oblika koja je već bila viđena kod modela Fiesta, Focus i C-Max, ali sada je ona nešto podignutija, te zamenjuje staru tanku i visoko postavljenu rešetku. I bedž je nešto izmenjen, kao što se primećuje.

Konceptna verzija Mondea, inače vrlo slična proizvodnoj verziji, zvanično će biti predstavljena na Salonu automobila u Ženevi u martu naredne godine, a u prodaji će se naći 12 meseci kasnije. Kao što se može očekivati, proizvodna verzija neće imati vrata ”galebova krila” kao što je to slučaj sa konceptom, ali ostale karakteristike ostaće nepromenjene.

Novog Mondea pokretaće isti pogon kao i C-Max Energi koncept, koji je debitovao u Detroitu ranije ove godine. Njega čini kombinacija 2.0-litarskog benzinca i električnog motora sa rangom od preko 800 km, a sa čisto električnim pogonom može da se kreće u opsegu od 80 km.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)