Datum:

01.04.2012. 14:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5211 pregleda

Na Salonu automobila u Njuojrku biće predstavljen drugi model koji stiže iz Fisker Automotive kompanije – Fisker Nina. Reč je o ulaznom modelu ovog američkog brenda cenovnog ranga od 50.000 do 60.000 dolara. Ovaj model biće prekretnica za kompaniju iz Kalifornije koja se u poslednje vreme bori sa negativnim publicitetom.

Slike otkrivaju manji model prepoznatljivog stila. U modelskom rangu, pozicioniran je iznad Karme sa kojom očigledno deli neke karakteristike, barem kada je reč o izgledu. Moguće je da će Fisker za ovaj model koristiti BMW-ov 2.0-litarski motor od 4 cilindra uparen sa električnim motorom. Očekuje se da će se u hibridu naći i aluminijumski ram kakav ima Karma.

Nina će se proizvoditi u novoj fabrici u Vilmingtonu u Delaveru umesto u Volmetu u Finskoj, gde je proizvođena Karma. Reč je o staroj fabrici u vlasništvu General Motorsa gde su pravljeni Pontiac modeli. Fisker je fabriku otkupio za 15.6 miliona funti. Još uvek nije završena, tako da je tačan datum zvaničnog predstavljanja Nine još uvek nepoznat.

Nakon finansijskih teškoća sa kojima se ovaj proizvođač već neko vrem bori, projekat Nina deluje neizvesno. Uprkos konceptu kog ćemo videti na Salonu automobila u Njujorku za koji dan, ostaje nepoznato da li će kompanija ikada proizvoditi ovaj automobil i ostvariti profit. 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)