Datum:

11.02.2013. 13:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3573 pregleda

Jaguar C-X75 nedavno su uočili špijunski fotografi, što samo po sebi ne bi bilo neobično, s obzirom da se slične stvari stalno dešavaju. Međutim, ovaj automobil zvanično je otkazan pre skoro dva meseca. Zato se opravdano postavlja pitanje zašto se i dalje očigledno radi na njemu?

Kao što je od ranije poznato, neki delovi tehnologije koje je imao C-X75 otišli su priuštivijim modelima koje će Jaguar proizvoditi u narednom periodu, a izgleda da britanska kompanija smatra da ih je isplativie testirati u okviru C-X75 modela nego u prototipima za nove modele.

Iako se na prvi pogled čini štedljivim, ovakva odluka baš i nema mnogo smisla. Na primer, ukoliko Jaguar planira da koristi tehnologiju iz svog hibridnog motora za naredne modele, onda je sasvim sigurno da motori modaju biti prilagođeni onom modelu koji će pokretati, s obzirom na različit oblik i drugačiji raspored vazdušnih otvora. Kao rezultat, Jaguar bi mogao kompletno razviti motor koji bi odlično stajao C-X75 modelu, tako da će svaka verzija motora morati biti prerađena kako bi odgovarala i drugim modelima, što će doneti astronomske troškove i utrošeno vreme.

Jasno je da Jaguar planira da zadrži svih pet prototipa u izložbene svrhe, ali razvijanje automobila koji nikada neće ući u proizvodnju ipak se čini nelogičnim.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)