Datum:

15.08.2017. 16:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prototip Corvette C8 modela sa centralnim motorom uočen je tokom testiranja, a po njegovom izgledu moglo bi se zaključiti da se ispod kamuflaže nalazi telo spremno za proizvodnju.

Malo toga je, za sada, poznato o narednoj generaciji Corvette, osim da General Motor planira da C8 ponudi sa tri  različita pogona. To uključuje motore kodnih oznaka LT2, LT6 i LT7, od kojih će jedan biti hibrid.

Kupci će moći da biraju i između nekoliko opcija krova, uključujući fiksan, targa i stakleni. Chevrolet namerava da koristi kompozitne materijale u izradi karoserije i delova nove platforme kako bi se težina održala niskom.

Proizvodnja će početi u januaru, a sve verzije biće na tržištu do sredine 2021. godine. Priča se da će Chevrolet nastaviti da prodaje C7 pored C8 sve do 2021.

Chevroletov prelazak na platformu sa centralnim motorom je velika promena za Corvette, pošto je to prvi put u njenoj istoriji – koja datira iz 1953. – da ovo vozilo ima središnje postavljen motor. Jedan od razloga je, smatra se, taj što Corvette počinje da stari, to jest da prati svoju ciljnu grupu, a centralni motor mogao bi je učiniti privlačnijom za mlađe kupce.

Foto: CarPix/CarScoops

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)