Datum:

16.09.2012. 14:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5506 pregleda

Tim špijunskih fotografa “Autoevolution”-a ponovo je uhvatio Clia RS na Nirburgringu. Ovaj automobil trenutno ulazi u finalnu fazu razvoja i biće spreman za iduću godinu, kada će napraviti pravu pometnju na tržištu hečbekova.

Ono što ovaj model razlikuje od standardnog Renault Clia IV je novi prednji branik sa većim vazdušnim otvorima i spliterom inspirisanim F1 automobilima, kao i širim blatobranima, većim točkovima, difuzorom sa integrisanim izduvnim cevima i manjom udaljenošću od tla. Zapravo, četvrta generacija Clia RS je u potpunosti različit automobil u odnosu na onaj kog zamenjuje. Njegova unutrašnjost biće mnogo naprednija, sa boljim oblogama i velikim displejom na centralnoj konzoli.

Odeljenje Renaulsporta imalo je na umu očuvanje životne sredine, pa je ovaj automobil opremilo 1.6-litarskim turbo motorom, umesto nekadašnjeg 2.0-litarskog sa 200 KS. To će najverovatnije rezultovati u snazi između 200 i 210 konja, ali obrtni momenat biće nešto veći i iznosiće 270 Nm.

Još jedna novina je i prvi šestostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom koji će biti u ponudi sa Cliom RS. Obzirom da sada ima oko 100 kg manje u odnosu na svoje prethodnike, nije nerazumno očekivati ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6.5 sekundi.

Sve u svemu, učinili su ga prefinjenijim, ekonomičnijim, snažnijim, lepšim i sasvim sigurno skupljim.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)